Domotica Domotica, integrale oplossingen.

Wat is domotica?

De officiële definitie van domotica is "de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven". Eigenlijk is het woord een samentrekking van het Latijnse woorddomus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. 

Bij Domotica gaat het eigenlijk om de integratie van techniek en bediening in de woning. Dit niet alleen van in huis, maar ook van buitenaf naar de woning toe.

Domotica kunnen zowel heel eenvoudige systemen zijn, waarbij er een schakeling is in de woning om bv. alle lichten te doven of aan te steken. Maar bij domotica kan je zover gaan als je wil. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan.

Met domotica kunnen elektriciteit, sanitair en klimatisatie gecombineerd worden uitgevoerd. De bedoeling is ook om een gebouw ( woning, kantoor ) zo ecologisch mogelijk aan te sturen. Dit vanop 1 plaats in het gebouw of vanop afstand via het internet of smartphone.

 Als installateur van tal van dergelijke systemen bekijken we samen met u wat de wensen zijn, het budget dat hier voorhanden is en wat de toekomst kan bieden.