Elektriciteit Elektriciteit, voor particulieren en bedrijven.

Stijn Wallyn is al sinds een 10-tal jaren gespecialiseerd in de realisatie van al uw elektrische installaties. Woningen, zowel nieuwbouw als verbouwing. Handelsruimtes, appartementen en industrie behoren tot mijn kernactiviteiten. Maar wat is de meerwaarde van een goede electricien ?

Uw elektrische installatie start bij het elektriciteitsplan. In veel gevallen krijgt u een basisversie van uw architect. Deze basisversie bespreken we nog even in detail en we bekijken de nieuwe trends en evoluties op het vlak van internet en multimedia. Het is namelijk belangrijk om hier vooral een beeld van te krijgen, want eens de installatie voltooid is, is het moeilijk hier nog veel aan te wijzigen. Zo zijn er de nieuwe trends op vlak van Domotica, kennen we de home cinema systemen of wilt u bv. later een open haard installeren met de nodige verlichting…

Eens we van alle wensen en verlangens van u als klant een technische tekening gemaakt hebben, kunnen we aan de slag voor de bekabeling. Dit is het ' vuile' werk zeg maar. We gaan plaats vrijmaken in de muren en in de vloer om alle kabels te gaan leggen. Daarnaast voorzien we in de muren de ruimtes waar de stopcontacten, schakelaars en eventuele andere voorzieningen moeten komen. Op die manier krijgt u al een zicht waar alle bedieningselementen zullen komen te zitten. In deze fase zijn nog kleine aanpassingen mogelijk…

Alle kabels worden op 1 centraal punt in de ruimte samengebracht waar later de zekeringskast zal komen. Daar alle kabels naar dit ene punt moeten is het soms wat puzzelen om alles daar samen te krijgen.

De uiteinden van de kabels worden ook aangesloten aan door u gekozen afwerkingsplaatjes en schakelaars of stopcontacten in de kleur die past bij de sfeer in uw ruimte. Wij kunnen van verschillende leveranciers deze plaatse of afwerkingssokkels leveren. Ook voor de volledige afwerking van lichtpunten en zo kunnen wij voordelig instaan met de door ons gekende leveranciers.

Het opbouwen van de elektriciteitskast is een gedetailleerd werk dat heel precies moet uitgevoerd worden. U wil toch niet dat de wasmachine begint te draaien als u het licht aansteekt ? We gaan hier dan ook minutieus te werk en noteren alle verbinden. Op die manier hebben we later de controle over de volledige ruimte. Op basis van de notities gaan we ook allerlei schema's opstellen die gebruikt moeten worden voor de keuring van uw installaties. De nodige documenten die me moeten kunnen voorleggen zijn o.a. eendraadschema's en situatieschema's.

tuinverlichting

Eens alle aansluitingen zijn afgewerkt en alles schema's zijn opgesteld gaan we een afspraak maken voor de keuring van uw installatie. Er zijn een aantal erkende keuringsinstanties die hiervoor instaan in ons land.

Extra's :

Ook voor uw tuinprojecten voorzien wij de nodige kabels en leidingen in samenwerking met of zonder uw tuinaannemer. We bespreken waar u welke elementen wil ( elektrische poort, tuinverlichting, muziek op uw terras, stopcontacten buiten… ) en bouwen deze in waar nodig. Wij kunnen u ook de tuinverlichting aanleveren van optimale kwaliteit om onze Belgische weersomstandigheden goed te kunnen doorstaan.