Sanitair Sanitair, sterk in afwerking.

We staan nooit stil bij de manier waarop het warme en koude water uit de kraan komt. Maar bij een nieuwbouw- of verbouwingsproject komt dit zeker aan de orde. Het sanitair is een goed doordacht gegeven waarbij van bij de aanvang van elk project goed moet bij stilgestaan worden om later niet voor problemen komen te staan. Dit zowel naar aanvoer van water als naar de afvoer ervan.

We starten steeds met het opstellen van het plan. We bekijken waar alle verbruikers ( toilet, douche, kranen,… ) zich bevinden en gaan op basis hiervan een technische tekening opstellen. Hierbij wordt rekening gehouden met de behoeftes van de klant. Dit niet enkel op korte termijn, maar we gaan ook bekijken of er in de toekomst grootschalige projecten op de planning staan. Het is niet zo makkelijk om later, bij een verdere renovatie nog zomaar sanitair te gaan voorzien.

Na het uittekenen gaan we alle aanvoer- en afvoerbuizen op de juiste plaats in de ruimte gaan voorzien. Dit is de ruwbouwfase. Hierbij kan de klant ons zeker ook gaan helpen. (Zie DIY).

Bij het aanleggen van de sanitaire installatie gaan we ook zoveel mogelijk proberen om recuperatiewater te gaan gebruiken. Hiervoor bekijken we de hoeveelheid water die beschikbaar is en de grootte van de regenwatertank. Op basis hiervan gaan we bekijken wat we allemaal op recuperatiewater kunnen aansluiten. Er zijn verschillende pompen beschikbaar om regenwater te gaan gebruiken. Pompen die in de put worden neergelaten, pompen die automatisch overschakelen op stadswater indien er geen regenwater meer in de put is.

Na de ruwbouw en de aansluiting van de verschillende installaties gaan we eerst een lucht-test uitvoeren om te gaan bekijken of alles goed is aangesloten. We zetten het systeem onder een bepaalde luchtdruk en hopen geen druk te verliezen. Als deze test geslaagd is, kunnen we verdergaan en water op de leidingen gaan aansluiten.

Indien gewenst kunnen wij uw volledige badkamer gaan afwerken met de nodige voorzieningen zoals douches, kranen en badkamermeubels. Op die manier heeft u een afgewerkt product. Samen met u bezoeken wij toonzalen om de nodige materialen te gaan kiezen, naar uw smaak. Wij werken samen met bekende bedrijven aan competitieve prijzen;

De laatste fase is de keuring van de verschillende installaties. Deze zal uitgevoerd worden door een erkende keuringsinstantie. Hierbij moet de installateur aanwezig zijn. Wij maken voor u de afspraken.